Yhteystiedot

Kurun Lehti
Kauppatie 16 A
34300 Kuru
Asiakaspalvelu
044 343 0031
Toimituksen sähköposti: toimitus@kurunlehti.fi
Ilmoitukset ja tilaukset:
ilmoitukset@kurunlehti.fi
Asiakaspalvelu avoinna
ma-to klo 10-14

KL@Fb

Kesälehti 2018

Kesälehti jaettiin toukokuun lopulla jokaiseen talouteen muun muassa Kurussa, Muroleessa ja Kyrönlahdessa. Lisäksi lehti on maksutta tarjolla koko kesän ajan erilaisten tapahtumien yhteydessä. Lisäksi lehti maksutta jaossa muun muassa Kurun Salessa ja K-Marketissa niin kauan, kun lehtiä riittää.

Kurun Lehti

Kurun Lehti on vuonna 2009 perustettu puolueeton ja sitoutumaton kotiseutu- ja paikallislehti, joka ilmestyy kerran viikossa torstaisin.
Lehteä kustantaa Kuru-Seura ry.

Joulunaikaa perulaisittain

Paula Nurmi auttaa Matias-poikaa askartelussa.

Joulua vietetään ja sen viettoon valmistaudutaan Perussakin. Pääkadun varrella oli myynnissä monenlaista joulukrääsää, jolla saatiin luotua joulun tunnelmaa helteiseen Huaycaniin.  Pääkaupungissa Limassa toinen toistaan komeammat joulukuuset loistavat niin puistoissa kun kauppakeskuksissakin. Vuoriston köyhimmillä alueilla joulu on päivä muiden joukossa, ehkä sitä ainoaa lahjapakettia lukuun ottamatta.

Aatonaattona koululaisilla alkoi odotettu kesäloma, sillä tällä pallonpuoliskolla edessä on vuoden lämpimin aika. Joulu on perulaisille perhejuhla. Tosin täällä perheen käsitys on huomattavasti laajempi kuin Suomessa. Perheeseen luetaan niin tädit, serkut kuin kylänmiehetkin.

Mitä sitten perulaiseen jouluun kuuluu yhdessäolon lisäksi? Jouluateria, joka on yleensä kalkkunaa, syödään aattona puoliltaöin. Samalla lapset saavat lahjat tai lahjan. Lapset kyllä odottavat joululta juuri lahjoja, vaikka joulupukki ei vierailekaan. Vain harvoissa perheissä tällä alueella lahjoja saavat myös teinit ja aikuiset. Niin sanotut pehmeät paketit melkein ihmetyttävät lapsia, sillä lelut ovat ykköstoive ja sitten tulevat pelit. Kirjalahjakin on harvinainen, mutta saajalle mieleinen.

Varsinaisia joululeivonnaisia täällä ei ole, mutta suklaata tarjoillaan joissain perheissä.

Joulukirkossa käyvät vain hartaimmat uskovaiset. Hautausmaalla ei jouluna vierailla, se perinne  kuuluu pyhäinpäivään.

Vapaaehtoisjärjestömme LLI järjestää vuosittain joulukuun alussa joulujuhlan toiminnassa mukana oleville perheille. Vapaaehtoiset hankkivat lahjoitusvaroilla lahjoja, joista vanhemmat saavat valita lapselleen sopivimman sillä aikaa, kun lapsille on aktiviteettejä ja tarjoilua lastenkeskuksella. Tarjolla on kaakaota ja rusinapullaa. Sen jälkeen lapset siirtyvät valintansa mukaan koristelemaan pipareita tai paremminkin keksejä, askartelemaan joulukoristeita eri toimintapisteisiin tai vaan katsomaan jouluelokuvaa. Toimintapisteessäni pienellä avustuksella syntyi tänä vuonna päivän aikana muun muassa kymmeniä lankakuusia ja paperista taiteltuja koristeita kotiin vietäväksi. Tämän jälkeen suukoteltiin ja halailtiin ja toivoteltiin hyvää joulua. Erityisen haikein mielin olivat ne vapaaehtoiset, jotka eivät kevätkaudella palaa joukkoon. Lapset olivat surullisia, koska toiminta keskeytyy yli kuukaudeksi.

Paula Nurmi

Paula Nurmi hankkimassa askartelutarpeita.

Perulaiset lapset viettävät joululomaansa vuoden kuumimpaan aikaan.