Kuru-Seura

Liity jäseneksi tästä!

Kuru-Seura ry:n tehtävänä on edistää henkistä ja aineellista kehitystä entisen Kurun kunnan alueella, suojella ja vaalia historiallisia muistoja ja luonnonkauneutta, elvyttää tietoisuutta kotiseudun kulttuuriperinteiden arvosta ja herättää kotiseuturakkautta.

Yhdistys julkaisee Kurun Lehti –nimistä, puoluepoliittisesti sitoutumatonta kotiseutu- ja paikallislehteä, joka ilmestyessään tiedottaa ja samalla tallettaa Kurua koskevaa tietoa ihmisistä, yrityksistä, asioista, kulttuurista, historiasta, maantiedosta, muistitiedosta, perinteestä ja monista muista asioista, jotka koskettavat ja kiinnostavat kurulaisia ja Kuruun jotenkin liittyviä ihmisiä.

Kuru-Seura ylläpitää Kurun Muisti -hanketta, minkä lisäksi seuran alaisuudessa on kerhotoimintaa: Kankurit, Kurun Yhtä Köyttä Yhteisö (KYKY) ja uutena, vuonna 2023 Kuru-Seuraan alaisuuteen rantautunut Kuru maailmankartalle -ryhmä.

KYKYYn saat yhteyden Tiina Kantojärvi-Tienarin kautta puh. 040 724 8027.

Yhdistys toimii yleishyödyllisyyden periaatteen mukaan ja edistää kaikella toiminnallaan kotiseutuaatteen leviämistä.

Kuru-Seuran vuosikokous pidetään kerran vuodessa kevättalvella. Kokouksessa valitaan myös johtokunnan jäsenet. Vuonna 2023 Kuru-Seuran vuosikokous järjestettiin Kuru-salissa 20. maaliskuuta. Kokouksessa käsiteltiin vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Johtokuntaan valittiin Jaana Tiuran tilalle Anja Honkanen, muut jäsenet pysyivät samoina. Seuran jäsenmaksuksi päätettiin 15 euroa/vuosi.

Seuraan saat yhteyden myös Kurun Lehden kautta. Otathan siinä tapauksessa yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla.
toimitus@kurunlehti.fi tai postitse Kauppatie 16 A 2, 34300 Kuru.

KURU-SEURAN SÄÄNNÖT

Anja Honkanen, Timo Koski, Tiia Palander, Mirkka Asp, Jari Hemminki, Maija Kivistö, Saija Latvala ja Anne Kantojärvi-Kapee. Kuvasta puuttuu Erkki Törmä.

JOHTOKUNTA 2023
Anne Kantojärvi-Kapee, puheenjohtaja
Timo Koski, varapuheenjohtaja
Anja Honkanen
Jari Hemminki
Erkki Törmä
Mirkka Asp
Saija Latvala
Tiia Palander
Maija Kivistö

Jaana Tiura, johtokunnan ulkopuolinen sihteeri