Kuru-Seura

Kuru-Seura ry:n tehtävänä on edistää henkistä ja aineellista kehitystä entisen Kurun kunnan alueella, suojella ja vaalia historiallisia muistoja ja luonnonkauneutta, elvyttää tietoisuutta kotiseudun kulttuuriperinteiden arvosta ja herättää kotiseuturakkautta.

Seuran alaisuudessa on kerhotoimintaa: Kankurit, Kurun Yhtä Köyttä Yhteisö (KYKY) ja uutena, vuonna 2023 Kuru-Seuran alaisuuteen rantautunut Kuru maailmankartalle -ryhmä.

Yhdistys toimii yleishyödyllisyyden periaatteen mukaan ja edistää kaikella toiminnallaan kotiseutuaatteen leviämistä.

Kuru-Seuralla on myynnissään kotiseututuotteita. Seura on hiljattain ostanut itselleen Kuru-korut Karjulan kyläyhdistykseltä. Tutustu kotiseututuotteisiin tästä.

Yhdistys on julkaissut Kurun Lehti –nimistä, puoluepoliittisesti sitoutumatonta kotiseutu- ja paikallislehteä, joka ilmestyessään tiedotti ja samalla talletti Kurua koskevaa tietoa ihmisistä, yrityksistä, asioista, kulttuurista, historiasta, maantiedosta, muistitiedosta, perinteestä ja monista muista asioista, jotka koskettivat ja kiinnostivat kurulaisia ja Kuruun jotenkin liittyviä ihmisiä. Viiimeisin Kurun Lehden numero on nro 9/2024 29.2.2024.

Kuru-Seura on ylläpitänyt myös päättynyttä Kurun Muisti -hanketta.

Kuru-Seuran johtokunta

Kuru-Seuran vuosikokous pidetään kerran vuodessa kevättalvella. Kokouksessa valitaan myös johtokunnan jäsenet. Vuonna 2023 Kuru-Seuran vuosikokous järjestettiin Kuru-salissa 20. maaliskuuta. Kokouksessa käsiteltiin vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Johtokuntaan valittiin Jaana Tiuran tilalle Anja Honkanen, muut jäsenet pysyivät samoina. Seuran jäsenmaksuksi päätettiin 15 euroa/vuosi.

Seuran sähköpostiosoite on kuruseura@gmail.com. Postiosoitteena on Kauppatie 16 A, 34300 Kuru.

Mikäli haluat liittyä seuraan, voit täyttää lomakkeen tästä.

KURU-SEURAN SÄÄNNÖT

Anja Honkanen, Timo Koski, Tiia Palander, Mirkka Asp, Jari Hemminki, Maija Kivistö, Saija Latvala ja Anne Kantojärvi-Kapee. Kuvasta puuttuu Erkki Törmä.

JOHTOKUNTA 2023
Anne Kantojärvi-Kapee, puheenjohtaja
Timo Koski, varapuheenjohtaja
Anja Honkanen
Jari Hemminki
Erkki Törmä
Mirkka Asp
Saija Latvala
Tiia Palander
Maija Kivistö

Jaana Tiura, johtokunnan ulkopuolinen sihteeri