Yrittäjäkurssilaiset pitivät kahviota kodin ja koulun päivässä

0
2134
Yrittäjyyskurssilaiset pitivät koulun ja kodin päivänä kahviota. Tuotto laskettiin tapahtuman jälkeen.

Viime viikon keskiviikkona 5. lokakuuuta vietettiin kodin ja koulun päivää Kurun Yhtenäiskoululla. Kyseessä on valtakunnallinen tapahtuma, jota oppilaitokset ja päiväkodit voivat toteuttaa kodin kanssa yhteistyössä monin eri tavoin omaan vuosisuunnitelmaansa parhaiten sopivalla tavalla. Tärkeimpänä asiana on kohtaaminen ja myönteinen yhdessäolo. 

Tarkoituksena Kurussa oli, että jokainen oppilas olisi tullut kyseisenä päivänä kouluun huoltajansa tai jonkun muun läheisen henkilön kanssa. Koulupäivä koostui tavallisista oppitunneista, joihin vierailijat pääsivät osallistumaan lapsen kanssa. 

Yhdeksännen luokan yrittäjyyskurssilaiset pitivät aulassa kahviota. Kahviossa oli käynyt vilske, kun puolen päivän aikaan myyntitiskiltä löytyi ainoastaan pillimehuja ja kahvia. Huvenneet olivat niin limsat, piirakat, pizzat ja keksit.

– Kuvittelimme, että kaikki riittäisi, mutta toisin kävi. Arvioimme siis väärin, harmittelivat yrittäjyyskurssilaiset.

Kahvituksen loputtua oppilaat suuntasivat kohti luokkatiloja ja tekivät yhteenvedon kahvilan tuotosta. Kassaan kilahtaneet rahat laskettiin, vähennettiin pohjakassa ja näin saatiin loppusaldo. Sen jälkeen kirjattiin ylös jäljelle jääneet tuotteet. Sen jälkeen ryhdyttiinkin jo suunnittelemaan seuraavaa tapahtumaa ja tapahtuman ajankohtaa. Puhelias ryhmä mietti yhdessä tarjottavia ja vertaili nettikaupoissa myytävien tuotteiden, muun muassa karkkien hintoja. Nettisivut heijastettiin valkokankaalle kaikkien katseltavaksi, niillä surffaamisesta vastasi tietokoneen ääressä istuva Kristiina Järvinen.

Oppilaat kävivät pienissä ryhmissä neuvottelemassa rehtori Mari Liukonsuon ja oppilaskunnan edustajan Kirsti Konttelin kanssa seuraavan tapahtuman ajankohdasta päällekkäisyyksien välttämiseksi. Useita ideoita seuraavan tapahtuman järjestämiseen oli, ilmaan heitettiin ideoita niin Halloween-kioskista, diskosta, elokuvien katselusta sekä monesta muusta asiasta. Päivän koulutuntien aikana varsinaista päätöstä tapahtuman suhteen ei vielä tehty puoleen eikä toiseen, se lienee päätettävän ensi viikon aikana. Karkkitilaus sen sijaan lähti matkaan.

Sella Koskinen esitteli paikalla olleille vanhemmille tehtävävihkosen, jota käytetään opetuksen tukena yrittäjyyskurssilla.

– Kurssin tavoitteena on selvittää omat vahvuudet, oma päämäärä ja se, mitä yrittäjyys on, tiivisti  yrittäjäkurssin opettaja lehtori Kaarina Tallila

Rehtori Mari Liukonsuon mukaan päivä oli onnistunut.

– Vanhempia oli paikalla hyvin, ennakkoilmoittautumisien vähäisyydestä huolimatta. Isovanhempiakin näkyi runsaasti, iloitsi Liukonsuo tapahtuman jälkeen. 

Arja ja Pentti Ylinen osallistuivat päivään isovanhemman roolissa seuraten lapsenlapsiensa Verneri ja Viljami Ylä-Poikeluksen koulunkäyntiä. – Koulupäivän aikana olimme äidinkielen ja kuvaamataidon tunneilla sekä suunnistamassa. Opimme lisää kierrätyksestä. Kaiken kaikkiaan päivä oli mukava ja mielenkiintoinen, tiivisti Arja Ylinen kolmen tunnin kouluvierailun tunnelmia.