Tilaukset

Kurun Lehti ilmestyy pääsääntöisesti kerran viikossa torstaisin. Lehden irtonumeroita on myynnissä toimituksen lisäksi Kurun K-Marketissa ja Salessa sekä Kurun Käsityö- ja Kivipuodissa. Irtonumeron hinta on 3 euroa.

Lehden vanhemmat, kuluvan vuoden numerot ovat myynnissä ainoastaan toimituksessa, ja ne myydään puoleen hintaan. Kappaleelta lehden hinnaksi muodostuu 1,5 euroa. Myymme lehtiä vain siinä tapauksessa, että niitä on varastossa riittävästi. Jos tiedät tarvitsevasi useamman kappaleen tiettyä lehteä, ole mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteydessä toimitukseen.

Lehtien postittamisesta veloitamme lehtien hinnan lisäksi kulloinkin voimassa olevan postimaksun mukaisesti. Tällä hetkellä yhden lehden postitusmaksu on 6 euroa, ja se tulee olla maksettuna ennen lehden postittamista.

Arkistokappaleet maksavat 5 euroa. Lehti pidättää oikeuden olla myymättä arkistokappaleita. Jos etsit Kurun Lehden aikaisempien vuosien numeroita, ole yhteydessä toimitukseen. Selvitämme siinä tapauksessa, onko kyseistä numeroa saatavilla. Valitettavasti lehdellä ei ole mahdollisuutta myydä vanhoja Kurun Sanomien numeroita.

Kurun Lehti toimitetaan force majeure (tuotannolliset häiriöt, lakko tai muut poikkeustilanteet) -varauksin. Kurun Lehti ei suorita hyvitystä lakon tai muun ylivoimaisen esteen takia julkaisematta tai toimittamatta jääneistä lehdistä.

Suosimme korttimaksua toimituksessa. Voit maksaa myös ennakkoon tilille. Kurun Lehden tilinumeron näet tästä, Kuru-Seuran tästä.

Suosimme korttimaksua toimituksessa!

Tällä hetkellä emme myy uusia tilauksia, Kurun Lehden toiminta Kuru-Seuran kustantamana päättyy.

 • Täytä ja lähetä tilauslomake.
 • Soita numeroon 044 343 0031. Asiakaspalvelupisteemme on avoinna Kauppatiellä ma-ti klo 10-12, mutta vastaamme puheluihin mahdollisuuksien mukaan myös muina aikoina.
 • Voit myös lähettää tekstiviestin numeroon 044 343 0031. Viestin alkuun sana ”tilaus” ja yhteystiedot lehden saajasta ja maksajasta (mikäli eri).
 • Palauttamalla Kurun Lehden numeroissa olevan tilauslomakkeen postitse osoitteeseen Kurun Lehti, Kauppatie 16 A 2, 34300 Kuru.
 • Käymällä henkilökohtaisesti Kurun Lehden toimituksessa osoitteessa Kauppatie 16, Kuru (vanha apteekin talo). Asiakaspalvelupisteemme on avoinna ma-ti klo 10-12. Tarvittaessa voit sopia henkilökohtaisen palveluajan erikseen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, pääsääntöisesti olemme töissä maanantaista torstaihin.
 • Lehden voi lukea myös Lehtiluukun kautta, josta lehtitilaus on mahdollista tehdä 6 kuukauden ja 12 kuukauden määräaikaisena tilauksena. Palvelusta voi ostaa myös irtonumeroita. Lehtiluukun asiakaspalvelu vastaa palveluun liittyvistä kysymyksistä, emme hallinnoi Kurun Lehdessä Lehtiluukun kautta tehtyjä tilauksia.
 • Tilaamalla Kurun Lehden hyväksyt, että tietosi tallennetaan sekä Kurun Lehden asiakas/tilausjärjestelmään että käyttämämme tilitoimiston laskutusjärjestelmään. Tietojen tallentaminen on välttämätöntä. Asiakkaalla on oikeus erikseen pyydettäessä tarkistaa, mitä tietoja hänestä on kirjattu, ja tarvittaessa pyytää tietojen poistamista.
 • Tilaus alkaa tilauksen tekemisestä seuraavalla viikolla ja laskutetaan heti tilaamisen jälkeen. Tilaus on voimassa valitun tilausjakson ajan. Tilaajan tekemästä jakelukeskeytyksestä saamatta jääneet Kurun Lehden numerot eivät siirry seuraavalle tilausjaksolle, eikä niitä hyvitetä lehtinumeroina tai rahana takaisin tilauksen maksajalle.

Tilaushinnat ovat voimassa toistaiseksi, 3.10.2023 alkaen. Tällä hetkellä emme ota vastaan uusia tilauksia. Kuru-Seura on päättänyt lopettaa Kurun Lehden julkaisemisen.

 • kestotilaus 96 euroa, sisältää printtilehden ja nettilukuoikeuden
 • 12 kk hintaan 105 euroa, sisältää printtilehden ja nettilukuoikeuden
 • 12 kk hintaan 65 euroa, sisältää vain nettilukuoikeuden
 • 6 kk hintaan 37 euroa, sisältää vain nettilukuoikeuden
 • 6 kk hintaan 60 euroa, vain printtilehti
 • 3 kk hintaan 35 euroa, vain printtilehti

Jakelu

Kurun Lehti jaetaan Postin toimesta. Lehden ilmestymispäivä on poikkeuksia lukuunottamatta torstai. Jakelupäivä voi poiketa lehden ilmestymispäivästä riippuen postinumeroalueesta. Tämä johtuu siitä, että Posti on uudistanut/uudistaa sanomalehtien jakeluaan. Muutokset tapahtuvat postinumeroaluekohtaisesti vaiheittain sitä mukaa, kun alueen jakelumalli muuttuu. Lehtien tilaajille muutos näkyy niin, että sanomalehti voi tulla eri päivänä ja eri kellonaikaan kuin ennen.

Alla kootusti Postin antamia jakeluaikoja julkaisujärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Oman postinumeroalueen päiväpostin jakopäivät voi tarkistaa myös tästä.

Kurun Lehti jaetaan Helsingissä seuraavana arkipäivänä ilmestymisestä

Lehden Päiväjakelun sanomalehdet jaetaan 13.11.2023 alkaen Helsingin jokaisella postinumeroalueella samalla jakelumallilla eli ilmestymispäivää seuraavana arkipäivänä aamuyöllä varhaisjakelun yhteydessä. Osassa postinumeroita tämä jakelutapa otettiin käyttöön jo kesäkuussa.

Jakopäiviin muutoksia 23.10. ja 30.10. usealla paikkakunnalla

Lehdet jaetaan jatkossa vuoropäivajakelun rytmillä, postinumeron jakopäivien mukaisesti alla olevilla paikkakunnilla. Yhdellä viikolla jakopäiviä ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai, sitä seuraavalla viikolla tiistai ja torstai.

 • Järvenpäähän, Keravalle, Mäntsälään, Pornaisiin, Pukkilaan sekä osaan Sipoota ja Tuusulaa 23.10.2023 alkaen vuoropäiväjakeluna.
 • Kiteelle, Lieksaan, osaan Liperiä, Outokumpuun, Polvijärvelle ja Tohmajärvelle 30.10.2023 alkaen vuoropäiväjakeluna.

Jakopäiviin muutoksia Kainuun, Rauman ja Pietarsaaren alueilla 2.10.2023

Lehden Päiväjakelu -palvelun sanomalehdet on jaettu alusta alkaen vuoropäivajakelun rytmillä, postinumeron jakopäivien mukaisesti. Yhdellä viikolla jakopäiviä ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai, sitä seuraavalla viikolla tiistai ja torstai.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että tilaaja saa lehtensä joko ilmestymispäivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä. Esimerkiksi:

 • Kun lehden ilmestymispäivä on keskiviikko, se jaetaan postinumeron jakopäivien mukaisesti keskiviikkona tai torstaina.
 • Kun lehden ilmestymispäivä on perjantai, se jaetaan postinumeron jakopäivien mukaisesti perjantaina tai seuraavan viikon maanantaina.

Jakopäivät muuttuivat Seinäjoen alueella 20.9.2023

Posti siirtyi syyskuussa postinumeroilla 60100, 60110,60120, 60150, 60200,60220, 60280, 60320, 60420, 60510 ja 60550 jakelumalliin, jossa Lehden Päiväjakelu -palvelun sanomalehdet jaetaan Postin varhaisjakelun yhteydessä ilmestymispäivää seuraavana arkipäivänä aamuyöllä.

Jakopäivät muuttuivat Hämeenlinnan ja Riihimäen alueilla alkusyksystä

Posti siirtyi syyskuussa Hämeenlinnan ja Riihimäen alueilla jakelumalliin, jossa Lehden Päiväjakelu -palvelun sanomalehdet jaetaan Postin varhaisjakelun yhteydessä ilmestymispäivää seuraavana arkipäivänä aamuyöllä.

Postinsaajille kattava tietopaketti netissä

Postin jakelusta ja jakelutapamuutoksista on koottu tietoa osoitteeseen posti.fi/postinjakelu. Sivustolta löytyy muun muassa hakupalvelu, josta voi tarkistaa oman postinumeroalueen päiväpostin jakopäivät. Kysymyksiä ja vastauksia vuoropäiväjakelusta antaa faktat ja taustoittaa muutoksia.

Jos haluat lisätietoa Postilta, löydät yhteydenottotavat täältä.

Osoitteenmuutos

Kurun Lehti ei saa Postin kautta tehtyjä osoitteenmuutoksia. Tee osoitteenmuutos suoraan Kurun Lehteen, jotta saat tilaamasi lehden kannettuna oikeaan osoitteeseen. Voi lähettää sähköpostia ilmoitukset@kurunlehti.fi tai 044 343 0031. Voit jättää osoitteenmuutoksen myös lomakkeella, pääset siihen tästä.