Äänikuvakirja Erkki Koipijärveltä

0
507
Iiro Koskelainen IronMediasta vastasi vastasi ääni-kuvakirjan teknisestä toteutuksesta. Oikealla Erkki Koipijärvi kissa sylissään.

Erkki Koipijärven uuden äänikuvakirjan julkistamistilaisuus pidettiin sunnuntaina 19. helmikuuta Mäntässä. Äänikuvakirjassaan Kiza, Muza ja Hov Koipijärvi kertoo videolla elämästään kahden itämaisen kissan kanssa. Kissat tulivat taloon yllättäen alkukesästä 2021, ottivat samantien ohjat ja muuttivat yksineläjän elämää monella tapaa. Äänikuvakirja on kertomus ihmisen ja eläimen ystävyydestä ja yhteisestä kielestä. Se on myös uudenlainen digitaalinen toteutus tyypillisen äänikirjan sijaan.

Erkki Koipijärven uusimman teoksen julkaisutilaisuus pidettiin sunnuntaina 19. helmikuuta Arthotel Honkahovissa Mäntässä.

Äänikuvakirja on Erkki Koipijärven 11. kirja ja ensimmäinen digitaalinen tuote. Äänikuvakirjan ohjauksesta, kuvaamisesta ja editoinnista on vastannut toinen mänttävilppulalainen Iiro Koskelainen IronMediasta. 

– Idea kuvallisesta äänikissakirjasta lähti edesmenneen tyttäreni Kintun yhtiökumppanilta Liisa Summaselta Likizistä. Iiron tultua mukaan lisäsimme videoinnin ja musiikin. Luin kirjaa kotona takkatulen loisteessa ja Iiro videoi lukuhetket. Välillä kirjanpäähenkilöt kissat tulivat oma-aloitteisesti mukaan lukuhetkeen, kertoo Koipijärvi.

Äänikuvakirjassa on Koipijärven tyttären graafikko ja valokuvaaja Päivi Kinttu Koipijärven (1963-2021) ja myös paikallisen valokuvaajan Timo Niemisen valokuvia. Monipuolisuudessaan se sopii kaikenikäisille joko kuunneltavaksi tai samalla myös katsottavaksi. 

Äänikuvakirja on avoimesti saatavilla, ja sen voi katsoa tästä.