Attendoon etsitään vapaaehtoistyöntekijöitä

0
319
Kurun Yhtenäiskoulun oppilaat ovat tehneet yhteistyötä Attendo Graniitin kanssa. Arkistokuva.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ikääntyneiden parissa? Tällä kysymyksellä alkoi kutsu, jonka olivat lähettäneet kurulaisille yhdistyksille, seuroille ja yksityishenkilöille Teija Heiskanen Attendo Graniitista, Vesa Lahelma ja Kari Mäkinen Kurun Lions Clubista. 

Paikalle oli saapunut pieni joukko muutamasta paikallisesta yhdistyksestä. Heiskanen ja Lahelma aloittivat tilaisuuden kertomalla siitä, millaista vapaaehtoistyötä Attendossa tällä hetkellä asukkaiden virkistykseksi järjestetään. Lahelmahan on toiminut jo useita vuosia yhtenä vapaaehtoisena muun muassa ulkoilemalla ja pelailemalla asukkaiden kanssa. 

Mainos, sisältö jatkuu alapuolella.

Vapaaehtoistyön ei tarvitse olla säännöllistä tiettyyn viikonpäivään tai kellonaikaan sidottua toimintaa. Se voi olla kertaluontoinen käynti tai esimerkiksi kerran kuukaudessa järjestetty tuokio, joka koostuu vaikka yhteislauluista, runon lausunnasta, tarinan kerronnasta tai sitten vain ihan seurustelusta ja kuuntelusta. Kaikki normaalista arjesta poikkeava toiminta piristää. 

Lahelma kertoi ulkoilevansa asukkaiden kanssa,  ja se on myös mieleistä toimintaa, samalla he muistelevat millaisia rakennuksia on keskustassa ennen ollut ja mikä on muuttunut. Tilaisuudessa tuli jo muutamia ideoita, ja näistä kuulemme varmasti lisää.

Mikäli vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, niin hoivakodin johtaja Teija Heiskaseen voi olla yhteydessä.