Joulunavaustapahtumia ensi viikolla – jouluvalot syttyvät Kurussa Kauppatien varrelle

0
431
Kauppatien varrella olevat jouluvalot sytytetään ensi viikon perjantaina 24. marraskuuta.

Ylöjärven joulukausi avataan ensi viikon perjantaina 24. marraskuuta kaupungintalon aukiolla ja kaupungintalolla. Tapahtuma alkaa joulupukin haastattelulla ulkolavalla, minkä jälkeen joulupukki on tavattavissa koko tapahtuman ajan.

Tapahtumassa on tarjolla ilmaista joulupuuroa 500 ensimmäiselle. Ohjelmassa on myös Rock-kuoro Roxin esiintymiset, tonttujen touhukas kirjepaja, jossa voi kirjoittaa joulupukille kirjeen ja Suomen Teatteriopiston opiskelijoiden esittämä ”Tontut ja unohtunut jouluaatto” -näytelmä sekä Suomen Karva-Kaverit ry:stä koiria rapsuteltavina.

Tapahtumassa on myös paikallisien yritysten ja yhdistysten myyntipisteitä, joiden lisäksi kahvila-ravintola Vanha Räikkä on avoinna. Vanhan Räikän joulumyyjäiset avautuvat joulunavauksen aikaan ja jatkuvat tiistaihin 19. joulukuuta asti. 

Ilotulituksesta uudistuneessa joulunavauksessa on luovuttu. Ylöjärven joulunavauksen järjestää kaupungin kulttuuripalvelut.

Joulunavaus kaupungintalon aukiolla ja kaupungintalolla 24. marraskuuta kello 18–20. Tapahtuma on maksuton.

Joulutunnelmaa myös Kurussa ja Viljakkalassa

Joulumielelle pääsee myös Kurussa maksuttomassa Tonttumetsän joulu -tapahtumassa Tredun Metsätien toimipisteessä ja sen ympäristössä lauantaina 25. marraskuuta. Luvassa on paljon ihasteltavaa ja monenlaista puuhasteltavaa, kuten tonttupolku ja tonttumetsä, joulupukki, perinteiset joulumyyjäiset ja kahvio. Tapahtuman yhteydessä pääsee kurkistamaan myös metsämuseoon, jonne on opastettu vierailu.

Tapahtuman järjestävät paikalliset toimijat yhteistyökumppaneineen.

Joulun tunnelmaa saadaan myös kaduille, kun Ylöjärven Kuruntien jouluvalot ja Kurun Kauppatien jouluvalot syttyvät 24. marraskuuta. Viljakkalassa jouluvalot syttyvät Viljatiellä lauantaina 2. joulukuuta Viljakkalan Yrittäjien järjestämässä tapahtumassa. Kurussa ja Viljakkalassa jouluvalot syttyvät nyt ensimmäistä kertaa.

Tonttumetsän Joulu lauantaina 25. marraskuuta Tredun Metsätien toimipisteessä kello 15–19. Metsämuseon vierailu kello 17. Tapahtuma on maksuton, metsämuseoon vapaaehtoinen maksu.