Joulutulet Poikeluksessa tänään

0
632
Joulutulet ympäri maan tänään 22.12.2022. Kuva MTK.

Joulutulet syttyvät tänään teiden varsille. Niiden lämmin tunnelma tuo iloa ja valoa jouluun. Joulutulilla maaseutunuoret, maa- ja metsätalousyrittäjät sekä maatilamatkailuyrittäjät haluavat myös kiittää kuluttajia vastuullisista valinnoista. Siitä, että he valitsevat kotimaista, laadukasta ruokaa.

MTK:n maaseutunuorten joulutulet on pitkä perinne, joka alkoi vuonna 1994 Pohjanmaalta. Nyt katkeamattomana jatkunut tapahtuma on laajentunut kattamaan koko maan. Joulutulia sytytetään arviolta sataan paikkaan ympäri Suomen.

Maaseutunuoret toivottavat joulumatkaajat tervetulleiksi maaseudulle joulunviettoon.

– Joulutulia sytytetään lähellä ja kaukana, isosti ja pienesti. Kaikkien tavoitteena on kuitenkin ilahduttaa ohikulkijaa ja tuoda joulumieltä niin matkalaisille kuin naapureillekin, kertoo MTK:n maaseutunuorten puheenjohtaja Ville Koivuniemi.

Joulu merkitsee jokaiselle jotain erityistä.

– Joulutulet merkitsevät ennen kaikkea rauhoittumista ja läsnäoloa hetkessä. Kotimainen ruoka yhdistää meitä. Käymme läpi kulunutta vuotta, joka on ollut kaikin tavoin haasteellinen viljelijöille, kertoo Koivuniemi.

Kotimaista ruokaa arvostetaan nyt entistä enemmän ja ruoantuotannon pitäminen omissa hyppysissä on noussut tärkeämmäksi.

– Toivottavasti voimme tuottaa ruokaa ensi vuonnakin. Olemme etuoikeutettuja, kun saamme itse valita mitä syömme. Eli syö mitä syöt, me tuotetaan se! Nautitaan yhdessä, muistuttaa Koivuniemi.

MTK-Kuru sytyttää joulutulet Poikeluksessa, Kantatie 65 varrella kello 17–18.00. Tarjolla makkaraa ja mehua.