Kankurit joulupuurolla

0
290
Kuvassa kaikki joulupuurolle osallistuneet lukuun ottamatta kuvaajaa Janette Majaniemeä.

Torstaina 30. marraskuuta oli Kankurituvan kutojilla kauden päätösilta. Jaana Korhonen oli keitellyt kaikille paikallaolleille ison kattilallisen maukasta riisipuuroa ja siihen sopivaa kiisseliä. Itse kirjoittajakin söi kaksi lautasellista; ensimmäinen meni kanelilla, sokerilla sekä voisilmällä ja toiselle lautaselliselle kippasin herkullista kiisseliä. 

Puuronkeittäjänä Jaana Korhonen ja vieressä Ulla ”Ulpukka” Kaukovalta.

Jälkiruaksi Minna Kantojärvi oli leiponut tähtitorttuja ja keitellyt kahveeta. Tottakai vielä suun sai laittaa makeaksi suklaakonvehdilla. Kaikenkaikkiaan 17 kutojasta 11 pääsi paikan päälle tällä kertaa, sillä työt tai sairastelut olivat esteenä.

Ison pöydän ääressä kuului tasainen jutustelu. Oli hienoa taas seurata kuinka yhteinen tekeminen yhdistää erilaisia ihmisiä, joilla ei välttämättä ole muuta yhteistä. Ja se yhteishenki, wau. 

Tällä kertaa kankurilaisilla oli muutakin touhua kuin vain puuron syöminen ja jouheva jutustelu. Nimittäin joulumyyjäisiin osallistuminen ja niihin valmistautuminen. Osalla kankurilaisilla oli vielä mattoja kesken niin ne paukuttelivat niitä, kun muut yrittivät miettiä sopivia hintoja tuotteilleen.

Tottahan syksyn aikana monella oli mielessä tilan kohtalo, mikä oli laitettu myyntiin aikaisemmin ja liekkö se oli osasyynä siihen, että mattopuista syntyi melkoisella tahdilla mattoja ja poppanoita vaikka millä mitalla. Toki tuli erilaisia kaitaliinoja ja loppukaudesta myös syntyi pellavainen kylpypyyhekin. Kyllä, sillä ei Kankurit vain mattoja kudo. Ei suinkaan. Monet villapeitotkin siellä on tehty jalkoja lämmittämään. Ei ihmekään, että kurssi on suosittu ja täynnä.

Nyt kankurilaiset rauhoittuvat odottamaan joulua ja ensi vuotta jatketaan uusin kujein ja suunnitelmin. Oikein hyvää ja rauhallista joulua lehden lukijoille.

Janette Majaniemi