Kesällä kirkkoon!

0
391
Kappalainen Matti Mikkola kutsuu kaikki kesällä kirkkoon.

Kesä lähestyy ja seurakunnan toiminnat viritetään kesäasentoon.  Moni säännöllinen toiminta jää tauolle. Kirkolliset toimitukset – kasteet, hautaukset ja vihkimiset – eivät jää. Joka pyhä kokoonnutaan myös ehtoollisjumalanpalvelukseen eli messuun, kuten nykyään on tapana sanoa.

Luterilainen messu ei välttämättä ole kovin suuri tunne-elämys. Ei ole vauhtia, ei huikeita fiiliksiä, ei tunteita nostattavia puhujia tai esiintyjiä. Mutta vauhdikkaan ja loppumattomia elämyksiä joskus lähes uuvuttavasti tuputtavan maailman keskellä sunnuntainen tunti kirkossa on hiljaisuuden ja rauhan keidas.  Saa olla vain.

Kurun kirkossa, Aurejärven kirkossa ja Länsi-Teiskon rukoushuoneella kokoonnutaan tänäkin kesänä hiljentymään Jumalan kasvojen eteen. Ota paikkasi kirkon penkissä ja nauti rauhasta ja hiljaisuudesta. Laula mukana, jos laulattaa, ole hiljaa ajatuksissasi, jos sitä tuntuu. Polvistu ehtoollispöytään yhdessä muiden hiljaisuutta ja rauhaa kaipaavien kanssa. Haastan sinut osallistumaan ihan tavalliseen jumalanpalvelukseen!

Messujen alkamisajat vaihtelevat kello 10 ja 13 välillä sunnuntaista riippuen. Paikallislehdestä ja seurakunnan nettisivuilta löydät ajantasaiset tiedot.

Muutakin toimintaa kyllä kesällä on. On esimerkiksi pieniä ja isompia konsertteja, hautausmaajuhla Länsi-Teiskossa heinäkuun lopussa, Gospel-tapahtuma 17.6. kirkossa ja seurakuntatalolla. Kaikkiin olet tervetullut.

Ehkä kaikkein vahvimmin seurakunta haluaa kuitenkin kutsua sinut juuri sunnuntaina kirkkoon.  Jokasunnuntainen jumalanpalvelus on kantanut vuosisadasta toiseen. Se on kantanut kaikenlaisissa kansan ja yksityisen ihmisen elämän vaiheissa. Niin se tekee tänäkin kesänä. Tervetuloa kesällä kirkkoon!

Matti Mikkola, kappalainen