Koop Arposen & Flute of Shamen joulukonsertti täynnä lämpöä, iloa ja valoa

0
248
Olli Siikanen, Koop Arponen, Dane Stefaniuk, Juha Pöysä kuva Elina Riitijoki

Aurejärven 100-vuotiaaseen kirkkoon alkoi virrata väkeä tasaiseen tahtiin viime lauantai-iltana jo toista tuntia ennen Koop Arposen & Flute of Shamen joulukonsertin alkua. Useasta maakunnasta kokoontui yli 150 henkeä nauttimaan upeasta nelimiehisen bändin musisoinnista ja vertaa vailla olevasta joulun tunnelmasta. Paljon oli illan mittaan yleisön ja bändin välillä vanhojen tuttujen kohtaamisia. Onhan Koop Arponen tullut tutuksi monille Itä-Aureen konserteissa jo yli 10 vuoden ajan.

Itäaureslainen Elina Riitijoki muusikko itsekin kiitti konserttia monin tavoin.

– Joulukonsertin viulisti Juha Pöysä oli hyvä ja hieno lisä, sopi erityisesti joulun tunnelmaan. Muusikoiden kemiaa on aina yhtä hauska seurata, kun se on niin veljellisen veijarimaista ja lämminhenkistä. Joka kerta Koopin ääni vakuuttaa ja stemmalaulu toimii pojilla hienosti. Ohjelmassa oli mukavasti suomenkielisiäkin lauluja Varpunen jouluaamuna, Joulupuu on rakennettu, Jouluyö juhlayö

Voices of the Past on Arposen oma sävellys ja sanoitus. Tällä biisillä Flute of Shame sai taannoin Latviassa venäläismuusikko Alla Bugatsovan Kultainen erikoistähti -palkinnonm joka on suuruudeltaan 50 tuhatta euroa.

– Tämä laulu koskettaa monia kuulijoita joka kerta. Monivuotinen konserttivieras Mari Nieminen kertoi Arposelle heti konsertin jälkeen kiitoksensa ihanasta illasta. Niemiselle on erityisen rakas tämä Voices of the Past -biisi, joka kertoo kolmesta ajan rajan taa eri tavoin siirtyneistä Arposen ystävistä. Hän totesi haluavansa muistaa etenkin joulun aikana näitä poislähteneitä ystäviään.

Koop Arponen sanoo nykyisen elämänsä olevan balanssissa Pohjanmaalla. Koko perhe on hyvin tyytyväinen. Heillä on siellä paljon ystäviä ja hienot naapurit.

Arponen kertoo heräävänsä joka aamu kello 5.30. Hän lähtee aamuisin paikalliselle kattofirmalle rakentamaan tai purkamaan rakennustelineitä. Hän sanoo pitävänsä tästä fyysisestä työstään erittäin paljon; pysyy samalla hyvässä kunnossa.

Flute of Shame saattaa jo ensi vuonna julkaista uuden levyn pitkästä aikaa. Uusia lauluja on syntynyt, mikä on edelleen Koopin suuri intohimo. Joulukonserttikiertueita on luvassa myös jatkossa.

Itä-Aureen joulukonserttiperinteeseen kuului tänäkin vuonna konsertin jälkeen kyläyhdistyksen tarjoamat yhteiset joulukahvit JussiMatissa bändin kera arpajaisineen. Kitaristi Olli Siikasen suorittamassa arvonnassa pääpalkintona olleen joulukinkun sai Maire Konttinen.

Teksti: Anne-Maija Kivimäki, kuvat: Elina Riitijoki