Kristillisdemokraattien Jarmo Ojanperä kantaa huolta huono-osaisista

0
544
Jarmo Ojanperä, 67, Kristillisdemokraatit, Siivikkala, Ylöjärvi.

armo Ojanperä on Ylöjärven kaupungin vammaisneuvoston ja Elämänpuu ry:n puheenjohtaja. Ojanperän 43 vuoden työura alkoi Oy Tampella ab:ssä päättyen Patrialla asejärjestelmien ja sotilasajoneuvopuolen laadunvarmistuspäällikkönä.

Tärkeät teemat:

Ojanperä kertoo sloganikseen “kuka on meidän puolella?” ja kantavansa huolta pienituloisista ja huono-osaisista kansalaisista.

– Monet eläkeläiset ovat kansaneläkkeen varassa. Jos terveyspuolen palvelumaksut nousevat, eläkeläisillä ei välttämättä ole varaa näihin palveluihin. Monet eläkeläiset jättävät jo lääkkeitä ostamatta, koska ne ovat niin kalliita.

Ojanperää huolettaa myös myös ruokajonojen lisääntynyt tarve. 

– Ruokajonoissa käy paljon lapsiperheitä, ja se kertoo elintasosta, jossa eletään. Tällä hetkellä valtio keskittyy esimerkiksi autoilun kiristämiseen, mutta kansalaisten perusasioihin ja hyvinvointiin pitäisi keskittyä ensin, vaikka ilmastotavoitteitakaan ei pidä unohtaa.

Ojanperä nostaa esiin myös lasten ja nuorten hyvinvoinnin.

– Lapset ja nuoret voivat huonosti, huumeet ja rikokset ovat nousseet esille. Tämä on vakava asia, jos tämän kehityksen annetaan jatkua. Psykologista apua ja henkilökuntaa pitäisi olla jo kouluissa, tarvitaan riittävästi ammattilaisia hoitamaan näitä asioita ja apua pitäisi saada ajoissa.

Mihin toivoisit saavasi muutosta, jos tulisit valituksi eduskuntaan?

Ojanperä haluaisi pysäyttää valtion velkaantumisen ja panostaa Pirkanmaan hyvinvointialueen toimivuuteen.

– Valtion velka hirvittää, 144 miljardia on kamala määrä. Pelkästään korkojen maksuun menee kymmeniä miljoonia. Velanotto pitäisi saada poikki.

Hänen mukaansa Pirkanmaan hyvinvointialueen toimivuus ja rahoitus ovat tärkeitä asioita. 

– Nyt ollaan jo miljoonia miinuksella ja summa näyttää kasvavan vuosi vuodelta. Haluan, että terveyspalveluiden hinnat pysyvät kohtuullisina, jotta ihmisillä olisi varaa käyttää näitä palveluita. Sote-uudistus yskii vielä eikä ole näyttänyt, miten uudistus toimii pitkässä juoksussa.

Ojanperä pitää tärkeänä, että pienet paikkakunnat eivät vaivu uudistuksen myötä unholaan ja palvelut säilyvät. 

– Ihmisten ei pidä joutua matkustamaan hoitoon liian kauas. 

Miksi sinua kannattaisi äänestää?

– Olen syntynyt kristilliseen kotiin ja minut on kasvatettu niin, että epäoikeudenmukaisuutta ei hyväksytä. Minut on opetettu pyrkimään mahdollisimman hyvin ratkaisuihin ja ymmärtämään toisia ihmisiä, ja siihen pyrin työssäkin. Olen suora, mutta myös reilu ja oikeudenmukainen.

Ojanperän mukaan yhteistyötä pitää tehdä yli puoluerajojen.

– Eduskunnassa tehdään myös eri alueita koskevia päätöksiä, ja kun kyse on Pirkanmaan ja Ylöjärven asioista ja paikallisten puolustamisesta, koen erityisen tärkeäksi puhaltaa yhteen hiileen muiden pirkanmaalaisedustajien kanssa.

Miksi juuri Kristillisdemokraatit?

– Isäni oli aikanaan Kristillisen liiton puheenjohtajana Pohjanmaalla, ja kristilliset arvot ovat periytyneet minulle. Muistakin puolueista löytyy hyviä arvoja, mutta kristillisyys ja hengellisyys ovat itselleni tärkeitä arvoja.