Kuru-Seura järjestää teatterimatkan – Pokka pitää Komediateatterissa 21. joulukuuta

0
296
Kuva: Tampereen Komediateatteri

Kuru-Seura järjestää teatterimatkan Tampereelle. Näytelmänä on suosittu Pokka Pitää Tampereen Komediateatterissa, joka esitetään päivänäytöksenä torstaina 21. joulukuuta. Matkaan sisältyy bussikuljetus, joka on Kuru-Seuran jäsenille ilmainen.

Lähtö tapahtuu Kurun kirjaston edestä kello 13.30 ja paluu kirjaston eteen on illalla kello 17 jälkeen. Matka toteutetaan, jos lähtijöitä on vähintään 20 henkilöä. Mukaan mahtuu 35 henkilöä. 

Hinta Kuru-seuran jäsenille 42€ (teatterilipun hinta), ei-jäsenille 52€ (teatterilippu + kuljetusmaksu 10€). Hinta sisältää kuljetuksen ja teatterilipun. 

Sitovat ilmoittautumiset 15. marraskuuta mennessä. Voit ilmoittautua mukaan puhelimitse 050 322 9697, sähköpostitse jaanae.tiura@gmail.com tai täyttämällä lomakkeen tästä.

Roy Clarken kirjoittama komedia perustuu hänen huippusuosittuun tv-sarjaansa, jonka suosio on ollut universaali, ja sen jaksoja on nähty lähes kaikkialla maailmassa. Pokka pitää kertoo hulluttelevan komedian keinoin värikylläisistä hahmoista, joista jokainen on kuin suoraan naapurista.

Kukapa meistä ei aina joskus tuntisi itseään toisia paremmaksi, ja tekisi siitä jopa numeroa… Vaikka Hyacinth Bucket onkin äärimmäisen hullunkurinen omassa yltäkylläisyydessään, hahmon piirteet ovat uskomattoman tunnistettavia.

Hyacinth saa selville, että hänen naapurinsa Emmet on alkanut vetää näytelmäkerhoa – ja yksi mielenkiintoisista rooleista olisi vapaana. Tähän rooliin Hyacinth pitää itseään täydellisenä ja saapuu paikalle suorastaan pyörremyrskyn lailla. Tilanteeseen tulee kuitenkin mutkia, kun Emmet on tarjouksesta kauhuissaan sisarensa Elisabethin kanssa. Kun soppaan pistävät lusikkansa vielä Hyacinthin värikylläiset sisarukset Rose ja Daisy sekä karskin hurmaava Onslow, alkaa teatterissa paikat toden teolla kuumentua, kun ”lady of the house” pääsee diivailemaan. Päivä muodostuu kaaokseksi. Mutta julkisivu pidetään kunnossa viimeiseen saakka.

Ohjauksesta vastaa Teatteri Imatran teatterinjohtaja Timo Rissanen. Hyacinthin roolissa nähdään jo legendaksi muodostuneen Kumman kaa -televisiosarjan tähti Minna Koskela.

Käsikirjoitus Roy Clarke

Suomennos Joel Elstelä

Ohjaus Timo Rissanen

Lavastus Oskari Löytönen

Pukusuunnittelu Marja Liukkonen (vier.)

Rooleissa:

Minna Koskela, Jari Ahola, Hanna Gibson, Merja Koivula, Jere Riihinen, Leena Rousti ja Aku Sajakorpi

Arvoitu kesto 2 h 10 min, sis. väliajan

POKKA PITÄÄ (Keeping Up Appearances)
https://www.komediateatteri.fi/ohjelmisto/roy-clarke-pokka-pitaa/