Kurun Lehden toiminta Kuru-Seuran kustantamana päättyy

0
1620
Kuru-Seuran johtokunnassa toimivat Anja Honkanen, Timo Koski, Tiia Palander, Jari Hemminki, Maija Kivistö, Saija Latvala ja Anne Kantojärvi-Kapee sekä kuvasta puuttuva Erkki Törmä. Kuvassa neljäntenä vasemmalta oleva Mirkka Asp on eronnut johtokunnasta joulukuussa. Seuran puheenjohtajana toimii Kantojärvi-Kapee ja varapuheenjohtajana Koski. Jaana Tiura toimii johtokunnan ulkopuolisena sihteerinä.

Kurun Lehti, melkein 15 vuotta

Maailmantalouden muutokset, suuri inflaatio ja sen kautta ostovoiman heikentyminen vaikuttavat myös tänne Kurun Lehden kustantamiseen asti. Kurun Lehden talouden pilareina on vain kaksi asiaa, tilauskanta ja ilmoitusmyynti. Tilausmäärät ovat olleet laskussa jo usean vuoden ajan ja kipuraja 1000 kestotilaajan raja on alitettu jo hetken aikaa sitten. Samaan aikaan ilmoitusmyynti on vähentynyt huomattavasti. Yleinen kustannusten nousu koskettaa myös meitä. Postin ja painatuksen hinnan nousu tulevat kuin ’Manulle illallinen’. Kiinteistä kustannuksista, kuten sähköstä, palkoista ja ohjelmistomaksuista ei voi tehdä leikkauksia.

Kuru-seuran johtokunta joutui tekemään raskaan päätöksen 18.1.2024 ja toteamaan, että Kurun Lehden tarina on tullut päätökseen. Syynä tähän on, että lehden kustantaminen ei ole enää taloudellisesti mahdollista.  Vielä syksyllä olimme toiveikkaita, että ainakin tämän kuluvan vuoden olisi lehti ilmestynyt ja nostimme siksi hiukan tilaushintoja. Nyt kuitenkin vuoden -23 alustavan tuloksen (-10t€) ja vuoden -24 budjetin valossa emme voi kuin todeta, että lehti lakkautetaan kannattamattomana.

Vuosien kuluessa on tehty erilaisia korjausliikkeitä, joilla on saatu säästöjä ja sitä kautta lehdelle jatkumoa näihin päiviin saakka. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, että emme keksi enää järkeviä säästökohteita, jotka kantaisivat muutamaa hetkeä pidemmälle.

Maksetuista tilauksista tullaan palauttamaan rahoja, mutta aikataulu sen suhteen on vielä avoin. Tiedotamme ja ilmoitamme myöhemmin, kuinka maksupalautukset tapahtuvat. Vielä teidän tilaajien ei tarvitse tehdä asian suhteen mitään.

Suunnitelman mukaan viimeinen Kurun Lehti ilmestyy helmikuun lopulla, joten teillä arvoisat Kurun Lehden lukijat on vielä aikaa ilmoittaa esim. kevään tapahtumista.

Kuru-seuran johtokunta