Kurun Salelle kunniamaininta esteettömyyden huomioimisesta

0
1160
Vuoden 2023 esteettömyyspalkinnon sai Suskin Talli ja sen yrittäjä Susanna Mäkipää (palkituista keskellä). Leija-kirjaston kunniamaininnan otti vastaan informaatikko Eija Mäkinen (vas.). Sale Kurun kunniamaininta ojennettiin myymäläpäällikkö Maria Pekkariselle. Kuvassa ovat mukana Ylöjärven vammaisneuvoston puheenjohtaja Jarmo Ojanperä sekä kaupungin hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen. Kuva: Tiina Helminen

Ylöjärven kaupungin vammaisneuvosto on tänään 14. joulukuuta julkistanut vuoden 2023 esteettömyyspalkinnon saajan. Palkinto myönnettiin Suskin Tallille. 

Palkinnon perusteluissa todetaan, että tallin omistaja, ratsastusterapeutti Susanna Mäkipää pyrkii edistämään kaikin tavoin erityisihmisten ja -ryhmien yhdenvertaisuutta yrityksensä toiminnassa. Hänen ratsastustallillaan kaikki ihmiset ovat tasavertaisia ja tämän hän tuo esiin myös opetustilanteissa. 

– Yhdenvertaisuus on todella lähelläni sydäntäni ja koko talli on tämän toiminnan takana. Hevonen on hyvin terapeuttinen eläin, joka tuo rauhan niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin, täydellistä turpaterapiaa siis, vakuuttaa Susanna Mäkipää, joka on tehnyt pitkään töitä paitsi hevosten myös lasten ja nuorten parissa luokanopettajana.

Sale Kurun kunniamaininta ojennettiin tänään 14. joulukuuta myymäläpäällikkö Maria Pekkariselle. Kuva: Tiina Helminen

Esteettömyyspalkinnon lisäksi vammaisneuvosto myönsi kaksi kunniamainintaa, Sale Kurulle ja Ylöjärven pääkirjasto Leijalle.

Sale Kurun kunniamaininnan perusteena mainitaan, että myymälässä on tunnistimella aukeava ovi ja iso eteinen. Käytävät ovat leveät, joten asiointi on helppoa. Myyjät ovat avuliaita ja auttavat aina tarvittaessa. 

Kurun Salen kunniamaininnan perusteluissa mainitaan esimerkiksi iso eteinen, muutenkin myymälässä on tilaa liikkua. Kuva: Karoliina Laikio

Ylöjärven pääkirjasto on puolestaan rakenteellisesti esteetön, helppokulkuinen, valoisa ja avara. Henkilöstö on erittäin ystävällistä ja auttavaista. Kirjasto päivittää kokoelmiaan ja palvelujaan ajan hermolla ottaen huomioon kaikki asiakasryhmät. Upeana lisänä ovat liikuntavälineet ja soittimet. Esteettömyys on huomioitu laadukkaasti, nykyaikaisesti ja luonnollisesti. 

Vammaisneuvosto pyysi kaupunkilaisilta elo-syyskuussa ehdotuksia esteettömyyspalkinnon saajaksi. Palkintoa saattoi esittää henkilölle, yritykselle, yhteisölle, toiminnalle tai kohteelle. 

Vammaisneuvoston tarkoituksena on palkinnolla nostaa esiin toimintaa, joka edistää esteettömyyttä, saavutettavuutta ja erityisryhmien tasa-arvoista kohtelua. Esteettömyyspalkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019.