Lähetyksen korttitalkoot sekä Japanin terveisiä lähetysillassa

0
481
Kuvassa Asta Vuorisen taiteilemia ja ohjaamia origami- eli paperintaittelu –askarteluja kirpputorin pöydällä. Töitä syntyi hyvin myös vanhojen kirjojen sivusta, eli tässäkin tapauksessa taustalla olevasta sattumoisin alun perin japanilaisen kirjailijan kirjoittamasta kirjasta.

Tulevana lauantaina askartelun ystävät pääsevät toteuttamaan itseään Kurun seurakuntatalolla. Lähetysväki Tiina Pulkkisen johdolla hommaa paikalle korttipohjia, erilaisia tarroja, väritysmateriaaleja ynnä muita tarvikkeita korttien ja mahdollisten muidenkin joulukoristeiden tekoa varten. Kortteja ja koristeita tehdään pääasiassa lähetyksen hyväksi, mutta niitä voi tehdä osan myös itselle. Iltapäivään voi tuoda myös omia koristemalleja ja paikalle voi tulla myös vaikka oman kutimen kanssa. Paikalla on lisäksi lähetystyölle lahjoitettuja postikortteja ja –merkkejä, joita lajitellaan eteenpäin lähetettäväksi Suomen lähetysseuralle. 

Iltapäivän jaksamisen tueksi seurakuntatalolla toimii Katri Siukolan järjestämä lähetyskahvio, josta saa ostaa suolaista ja makeaa kastettavaa kahvin, teen tai mehun kanssa. Seurakuntatalolla voi piipahtaa nauttimassa virvokkeita tai viipyä koko kolmituntisen ajan. 

Ensi tiistaina Kurun seurakuntatalolla järjestetään puolestaan lähetysilta, jossa on mukana jo kirpputorilla vieraillut Japanin lähetti artesaani Asta Vuorinen. Illan aikana nähdään kuvia Vuorisen ensimmäiseltä työkaudelta ja kuullaan varmasti mielenkiintoisia kuulumisia maailman toiselta laidalta. Lähetysillassa on perinteisesti lisäksi kahvitarjoilu, jonka tulot ohjataan tällä kertaa Asta Vuorisen työn tukemiseen Kansanlähetyksen kautta. 

Lähetyksen korttitalkooiltapäivä lauantaina 12. marraskuuta kello 13–16 Kurun seurakuntatalolla. Lähetysilta tiistaina 15.11. klo 18 Kurun seurakuntasalissa.

Eija Multanen