Leivo perinteiset joulutortut tai tuunaa mieleiseksesi

0
108
Luumutäyte lienee yleisin joulutorttujen maku. Kuva: Tiina Kalliojärvi-Tienari

Joulutorttujen perinteisenä täytteenä toimii luumutäyte, mutta rohkeimmat voivat kokeilla täyttämiseen vaikka tämän talven hittiä, eli maksalaatikkoa ja puolukoita. Lopputulos ei ole huono, maku lähentelee lihapasteijaa. Toimitus testasi maksalaatikko tortut, ja oli sitä mieltä, että maksalaatikko maksalaatikkona ja tortut torttuna. Täytteeseen voi käyttää puolukkahilloa tai esimerkiksi kokonaisia puolukoita torttua koristamaan.

Joulutortut voi täyttää myös maksalaatikolla ja puolukkahillolla. Kuva: Tiina Kalliojärvi-Tienari.

Briejuustotortut

Briejuustotorttuihin voit tehdä taikinan itse, tai käyttää valmista torttutaikinaa. Reseptistä tulee noin 30 kappaletta.

2 1/2 dl kuohukermaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

250g voita

kananmuna

aprikoosimarmeladia

briejuustoa

Ohje

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.

3. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin.

4. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkistyisi.

5. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa noin tunti.

6. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai neliskulmaisella muotilla pohjat. 

7. Jaa pohjalle aprikoosimarmeladi ja briejuustopalat (palasten koko oman maun mukaan).

8. Voitele tortut kananmunalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa noin 8 minuuttia. Sirottele torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptillä voit valmistaa myös perinteiset tortut.

Resepti: Saija Latvala