Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa 20.–21. toukokuuta Kurussa

0
456
Kurussa järjestetään toukokuussa kansalliset partiotaitokilpailut.

Tamperelaiset partiolippukunnat Tampereen Eräpojat, Tammero ja Näsin Tytöt järjestävät Kurussa 20.–21. toukokuuta kansalliset partiotaitokilpailut, joissa kilpaillaan myös Hämeen partiopiirin mestaruuksista. Myös yleisö on tervetullut seuraamaan avajaisia!

Partiotaitokilpailuissa kilpaillaan aina joukkueina eli vartioina. Tämän kevään Leon Lenkkiin ja Hilkan Kilpaan on ilmoittautunut 58 kilpailuvartiota, joissa on 2–5 jäsentä. Eri puolilta Suomea tulevat vartiot kilpailevat viidessä eri sarjassa. Sarjat määräytyvät kilpailijoiden iän ja sukupuolen mukaan. Lisäksi mukana on kevyempi sarja, jonka kilpailureitti on muita sarjoja lyhyempi.

Nuorimmat kilpailijat ovat 14-vuotiaita. Yläikärajaa ei ole, ja kokeneimmat kilpailijat ovatkin osallistuneet kilpailuun jo useammalla vuosikymmenellä. Yli 200 kilpailijan lisäksi kilpailua on tekemässä toista sataa järjestäjää.

Kilpailuvartiot vaeltavat viikonlopun aikana 20–30 kilometrin matkan, yöpyvät maastossa ja tekevät reitin varrella yli 20 erilaista tehtävää. Perinteisiä tehtävätyyppejä ovat kädentaito-, suunnistus- ja partiotaitotehtävät. Niiden lisäksi kilpailuissa tarvitaan myös yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitoja. Tämän vuoden kilpailun teemana on metsä. Siksi kilpailut haluttiin tuoda Tampereen kaupunkimetsien sijasta Kuruun. Kilpailujen järjestämisessä on ollut apuna myös paikallinen partiolippukunta Kurun Kontiot.

Monelle partiolaiselle kilpaileminen ja etenkin Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa on jokavuotinen perinne. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuden itsensä haastamiseen, yhdessä onnistumiseen, uuden oppimiseen ja keväisestä luonnosta nauttimiseen. Jokaiseen kilpailuun suunnitellaan aina uusi tehtäväkokonaisuus. Siksi kilpailu on joka vuosi omanlaisensa uusi seikkailu.

– Kilpailua on tekemässä kolme perinteikästä tamperelaista lippukuntaa, jolla kaikilla on retkeilykokemusta Ylöjärveltä ja Kurusta. Haluamme viedä partiokisat oikeasti metsään ja luonnon äärelle. Luvassa on vanhoja tuttuja, sekä uusia tehtäviä, joissa kilpailijat pääsevät haastamaan toisensa ja myös ylittämään itsensä, kertoo kilpailunjohtaja Pyry Lindberg Tampereen Eräpojista.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailun avajaisia Kurun Yhtenäiskoulun pihalle lauantaina 20. toukokuuta kello 9.00. Avajaisten jälkeen kilpailijat katoavat Kurun metsiin, josta ilmestyvät sunnuntaiaamuna takaisin Kurun keskustan tuntumaan. Kilpailun järjestäjät toivovat tienkäyttäjiä huomioimaan metsäautoteillä liikkuvat kilpailijat viikonlopun aikana.

Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa on arvostettu ja perinteikäs kaksipäiväinen partiotaitokilpailu. Ensimmäinen Leon Lenkki kilpailtiin vuonna 1954 ja ensimmäinen Hilkan Kilpa vuonna 1970. Tämän vuoden kilpailu järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin ja sen suunnittelu aloitettiin jo syksyllä 2021.