Markkinaohjelmaa ja toritunnelmaa – lauantaina luvassa perinteiset Kurun markkinat

0
415

Tulevana lauantaina 22. heinäkuuta järjestetään jälleen kerran perinteiset markkinat Kurun keskustassa kello 9-15. 

Markkinoilla esiintyy ja juontaa Heidi Pakarinen. Hän nousi julkisuuteen Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangokuningatar-laulukilpailun voiton jälkeen vuonna 2013.

Markkinat juontaa tänä vuonna Heidi Pakarinen. Kuva: Ulyana Rättel 

Tänä kesänä Pakarinen viettää Tangokuningatar-juhlavuotta ja sen kunniaksi häneltä julkaistiin uutta musiikkia juhannuksen alla.

Markkinatorin lisäksi ohjelmassa on perinteiden mukaisesti Kurun Urhean Matin ja Heloposki Hennan julkistus. Arvonimet myönnetään vuosittain henkilöille, jotka toimivat aktiivisesti kurulaisten hyväksi ja tekevät Kurua tunnetuksi. 

Kuru-neuvosto valitsee Kurun Urhean Matin ja Heloposki Hennan ehdotusten perusteella. Arvonimet on jaettu vuodesta 1974 alkaen, ja ne pohjautuvat J.L. Runerbergin ’’Hirvenhiihtäjät (Elaskuttarne)’’ – runoelmaan. 

Kurun Urhea Matti ja Heloposki Henna laskevat kukkavihon Hirvenhiihtäjät-patsaan juurelle Kurun kirkon kupeessa, Kuru-viikon viimeisenä päivänä, eli sunnuntaina 23. heinäkuuta. Patsas on taitelija Kosti Sartin muotoileva reliefipaasi, jossa kaksi hirvenhiihtäjää ja hirvi ovat talvisessa metsässä. Patsas on omistettu kotiseudun raivaajien muistolle ja on kunnianosoitus kansallisrunoilijallemme J.L. Runebergille.

Päivän aikana on myös muuta ohjelmaa, esimerkiksi Kurun kirjasto on avoinna markkinapäivänä kello 9–14. Lehtilukusalissa voi tutustua Irma Hakalan ja Terhi Lepokorven taidenäyttelyyn Kahdestaan. Kesäkurulaisten yleinen kokous järjestetään puolestaan Kurun Seuratalolla kello 10.

Myös Kurun museot ovat markkinapäivänä avoinna kello 11–16, ja opas on paikalla. Museoihin on vapaa pääsy. Tuija Sirosen näyttelyyn Ilolla eteenpäin Keihäslahden näyttelytalolla. 

Markkinoiden järjestämisestä vastaavat yhteistyössä Kuru-Seura ry ja Ylöjärven kaupunki. Lisää tietoa markkinoista www.kurunlehti.fi/markkinat