Pasi Järvilehto ehdolla eduskuntaan Liike Nytiltä

0
505
Pasi Järvilehto, 52, Liike Nyt, Ylöjärvi.

Pasi Järvilehto on yrittäjä sekä täsmätieto- ja tutkimuskonsultti. Hän toimii vaimonsa kanssa maahantuojana kauneusalan tuotteille ja tarvikkeille. Hän ei ole ollut aikaisemmin ehdolla eduskuntavaaleissa.

Tärkeät teemat

Järvilehto kertoo lähteneensä ehdokkaaksi ennen kaikkea siksi, että Suomen talous vaatii korjaustoimenpiteitä, ja hän on erityisesti huolissaan kansanterveydestä.

– Suurin syy ehdokkuuteeni on valtion talous ja sen hoito. Kun talous voi huonosti, voivat suomalaiset sen myötä huonosti. Olisi suuri vääryys olla tekemättä asialle jotain.

Pysäyttävintä Järvilehden mukaan oli lukea UKK-instituutin raportti suomalaisten terveydentilasta ja huomata, millaisia kustannuksia meille suomalaisille syntyy, kun emme pidä itsestämme huolta. 

– Vuositasolla puhutaan jopa 3,2 miljardista eurosta, tämä on iso raha. Esimerkkinä voin mainita, että valtion velanhoitoon kuluu tällä hetkellä vuosittain 2,6 miljardia euroa, joten tästä on helppo laskea rahan riittävän jopa velan lyhentämiseen, Järvilehto vertaa kustannuksia.

Mihin toivoisit muutosta, jos tulisit valituksi eduskuntaan?

Järvilehto haluaisi muutoksia sosiaalietuusjärjestelmään kannustinloukkujen ehkäisemiseksi.

– Mielestäni tarvitaan kulttuurimuutosta työntekoon ja kannustinloukkuihin. Tässä maassa on liian vaikeasti tulkattava tukisysteemi. Monet joutuvat miettimään, kannattaako mennä töihin, jos työnteosta jää käteen muutama kymppi enemmän kuin kotona ollessa. Kannustinloukku vie mahdollisuuden päästä työelämässä ja hyvinvoinnissa eteenpäin.

Miksi juuri sinua kannattaisi äänestää?

– Vahvuuteni on ennen kaikkea luotettavuus. En tavoittele koskaan kuuta taivaalta. Olen luvannut tehdä poliittista työtä samoilla perusteilla kuin nykyistäkin työtäni, eli toisten hyväksi ja yhtä hyvin kuin tekisin itselleni.

Järveilehto on ollut ollut mukana liiketoiminnassa viime vuosikymmenten ajan.

– Minulta löytyy instrumentteja ja kokemusta asioiden hoitamisesta, ja Suomen on pakko uusiutua seuraavien vuosien aikana, muuten tulevaisuus ei ole kovin ruusuinen.

Järvilehto toivoo, että ihmiset olisivat häneen yhteydessä matalalla kynnyksellä sekä vaalien aikana että sen jälkeen.

– On palkitsevaa saada kysymyksiä sähköpostitse, kuulla arvostelua ja kovia sanoja. Toivon että palaute jatkuisi tulevaisuudessakin, jos pääsen eduskuntaan. Toisten kuunteleminen on avain asioiden kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen, mielestäni kansanedustajalla ei ole muuta tehtävää, ja se tuppaa istuvilta edustajilta unohtumaan.

Miksi juuri Liike Nyt?

– Puolueen liiketaloudellinen näkökanta vetosi minuun, ja Liike Nytillä on hyviä käytännön otteita talouden hoitamiseen. Itsellänikin yksi vaaliteemoista on, että arkijärkeäkin saisi käyttää päätöksenteossa.

Järvilehto kertoo jakavansa puolueen arvot, joiden keskiössä on yksilö.

– Vaaliohjelmassa on mainittu 1,3 miljoonaa yksinäistä ihmistä, jotka unohdetaan usein poliittisessa keskustelussa. Se on suuri määrä ihmisiä, joista pitäisi huolehtia. Jos ajatellaan etuisuuksia, joita tämä maa pystyy heille tarjoamaan, niitä on hyvin vähän. Yksin näitä asioita ei muuteta.