Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa sosiaalisen luoton myöntämisen tänään

0
369

Pirkanmaan hyvinvointialue voi tästä päivästä 1. elokuuta alkaen myöntää sosiaalista luottoa Pirkanmaalla asuville vähävaraisille tai pienituloisille yksityishenkilöille. Sosiaalisella luototuksella ehkäistään taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä edistetään henkilön itsenäistä suoriutumista.

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää henkilöille, joilla on kyky maksaa luotto takaisin, mutta jotka eivät saa muuta kohtuuhintaista luottoa esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän vuoksi. Sosiaalista luottoa voi saada esimerkiksi velkojen järjestelyyn tai velkakierteen katkaisemiseen.

Sosiaalista luottoa voi hakea ottamalla yhteyttä palveluneuvojaan puhelimitse 044 431 4040 ma–ti ja to–pe klo 9–10 tai sähköpostitse sosiaalinenluotto@pirha.fi. Palveluneuvoja tekee alkukartoituksen ja arvioi täyttyvätkö luoton myöntämisen ehdot.

Pirkanmaalla sosiaalista luottoa on aiemmin myöntänyt Tampereen kaupunki. Tampereen kaupungin myöntämät luotot siirtyivät vuoden alusta alkaen Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Kyseiset luotot pysyvät ennallaan eivätkä vaadi asiakkailta erillisiä toimenpiteitä. Tarkemmat sosiaalisen luoton myöntämisen ehdot löytyvätPirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta.