Poisnukkuneita ja siunattuja seurakunnan jäseniä muistetaan tänään ja huomenna

0
572
Kynttilät syttyvät tänään poisnukkuneiden muistolle. Kuva: Karoliina Laikio/Kurun Lehden arkisto

Ylöjärven seurakunnan kirkoissa muistetaan tänään 4. marraskuuta ja huomenna 5. marraskuuta edellisen pyhäinpäivän jälkeen poisnukkuneita ja siunattuja seurakunnan jäseniä.

Pyhäinpäivän messu alkaa Kurun kirkossa pyhäinpäivänä 4. marraskuuta kello 13, jonka jälkeen tarjoillaan kirkkokahvit ja pidetään pieni ohjelmahetki seurakuntatalossa. Messun aikana kirkossa luetaan Ylöjärven seurakuntaan kuuluneiden, Kurussa siunattujen vainajien nimet ja sytytetään muistokynttilät.

Huomenna sunnuntaina 5. marraskuuta Aurejärven kirkossa järjestettävässä kello 13 messussa luetaan puolestaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen Itä-Aureen hautausmaahan haudattujen vainajien nimet ja sytytetään muistokynttilät.

Ylöjärven kirkossa on tänään avoimet ovet kello 17 saakka, jolloin kirkkoon on mahdollista mennä hiljentymään. Kello 18 Ylöjärven kirkossa järjestetään pyhäinpäivän iltakirkko. Tilaisuudessa sytytetään muistokynttilät ja luetaan kaikkien viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden Ylöjärven seurakunnan jäsenten nimet. Ohjelmassa on muun muassa runoja ja musiikkia. Mukana iltakirkossa ovat muun muassa kirkkoherra Ulla Ruusukallio, Heidi Björklund, Emilia Suomala ja ylöjärveläisiä lausujia Kirsti Mäntysen johdolla. Perinteikäs pyhäinpäivän iltakirkko on järjestetty jo vuodesta 1982 lähtien.