Sivukyliä syrjitään seurakunnassa

0
1684
Mielipiteen kirjoittaja toivoisi pääsevänsä vihille Aurejärven kirkossa. Kuva: Erkki Törmä

Hyvät kurulaiset seurakunnan jäsenet ja etenkin te juuri kirkkovaltuustoon valitut kurulaiset. Olen menossa ensi kesänä naimisiin, ja haaveissa on aina ollut kirkkovihkiminen kotiseudulla Kurussa. 

Hääpäivä on päätetty jo kauan sitten, ja tänä syksynä rupesin varaamaan kirkkoa vihkimistämme varten. Kirkon varaaminen tapahtuu Ylöjärven kirkkoherranviraston kautta ja sinne olinkin ensimmäisen kerran yhteydessä jo elokuussa. Sain kuulla, että toivomani Aurejärven kirkko on päätettynä hääpäivänä täysin vapaana, mutta Ylöjärven päästä ei ole sille päivälle määrätty työvuoroon seurakunnan työntekijöitä Kuruun, mikä tarkoittaa sitä, että emme saa kirkkoa tuolle päivälle varattua. Vaikka sanoin, että papin, kanttorin ja suntion löydän kyllä omasta takaa enkä tarvitse Ylöjärven seurakunnan työntekijöitä vihkimiseen, vastaus oli silti ehdoton ei. 

Sain listan muutamista lauantaipäivistä kesän aikana, jolloin vihkiminen onnistuisi Kurussa ja näinäkin päivinä vain kello 15 jälkeen, jonakin päivänä vasta kello 17 jälkeen. Samaan hengenvetoon mainostettiin, että Ylöjärven kirkossa olisi vielä runsaasti vapaita aikoja jäljellä. Nämä samat säännöt pätevät kesän ajan Viljakkalassa. Tähänkö siis on menty, että täällä ”sivukylällä” ei saa enää itse päättää edes omaa hääpäiväänsä, vaan se kerrotaan sinulle Ylöjärven keskustan toimistosta. Vaikka seurakuntalaisella olisi kaikki toimitukseen tarvittavat työntekijät tiedossa omasta takaa, ei tyhjänä seisovaa kylän kirkkoa saa käyttää, koska se Ylöjärveltä kielletään. 

Senja Luomajärvi