Suomen suurin yleisötapahtuma järjestetään lauantaina – Mukana yli 600 kylätapahtumaa

0
415
Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 10. kesäkuuta. Kuva: Anssi Ketonen

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 10. kesäkuuta. Avoimet Kylät on Suomen suurin yleisötapahtuma, sillä mukana on valtakunnallisesti yli 600 tapahtumaa. Tapahtumapäivänä voi lähteä lähimatkailemaan kylille ja osallistua monipuolisiin tapahtumiin! Kylillä on luvassa muun muassa kylätalojen avoimia ovia, saunan avajaisia, melontaa, taidenäyttelyitä, musiikkiesityksiä, lähiruokaa, kirpputoreja, pomppulinnoja, teatteriesityksiä, poniratsastusta ja lettukestejä.

– Kesäfiilis löytyy kotimaiselta maaseudulta. Meidän kylät ovat lähteneet jälleen upeasti järjestämään erilaisia tapahtumia. Kävijäarvio on yli 100 000 vierailijaa eri kylätapahtumissa ja paikallisissa kyläkaupoissa yhden päivän aikana. Avoimet Kylät on merkittävä päivä suomalaisille kylille. Tervetuloa kylille, kutsuu Suomen Kylät ry toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto. 

– Tapahtumakartta näyttää erittäin hyvältä ja kylillä järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia aina Letkunheiton MM-kisoista saunaralliin polkujuoksutapahtumaan. Viikonlopun sää näyttää myös hyvältä, joten tästä saadaan varmasti jälleen onnistunut tapahtumapäivä aikaiseksi, kertoo tapahtuman valtakunnallinen koordinaattori Marianne Liitelä Suomen Kylät ry:stä.

Kaikki päivään osallistumat tapahtumat löydät uusituilta www.avoimetkylat.fi -verkkosivuilta. Sivustolle on nyt julkaistu kartta, josta pääsee tutustumaan kaikkiin päivässä mukana oleviin tapahtumiin ja kyliin. Päivä näkyy myös sosiaalisen median kanavissa ja julkaisut löydät aihetunnisteella #AvoimetKylät ja #TeeSeKylillä.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua, antaa kaupunkilaisille kipinää maallemuuttoon ja nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa. Erilaisissa tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille, kohdataan kyläläisiä ja kosiskellaan samalla uusia asukkaita.

Avoimet Kylät -päivän yhteistyökumppanina Suomen Yrittäjäopiston Kyläkauppa 2.0 -hanke. Suomen maaseutualueilla toimii edelleen 190 paikallista kyläkauppaa. Kyläkauppa on kylän sydän ja vahvasti mukana asukkaidensa arjessa. Satunnaisille ohikulkijoille ja matkailijoille asiointi kyläkaupassa voi olla ihan omanlainen elämys! www.avoimetkylat.fi verkkosivuilta löytyy kartalta Suomen 190 idyllistä kyläkauppaa.