Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset päättyvät Pirkanmaalla keskiviikosta 12. huhtikuuta alkaen

0
346
Kesänopeuksiin siirrytään ensi keskiviikosta alkaen. Kuva: Ely-keskus

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan Pirkanmaan maakunnan alueella alkaen keskiviikosta 12. huhtikuuta. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Merkkien tulee olla vaihdettuina viimeistään viikon 17 loppuun mennessä. Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen toteutetaan tänä vuonna porrastetusti eri ELY-keskusten alueella viikkojen 15–17 aikana. Porrastuksen syynä ovat erilaiset sää- ja keliolosuhteet eri osissa maata.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Päällystetyt tiet ovat paikoitellen kärsineet talvesta, ja tiet ovat joissakin kohdissa urautuneet jopa voimakkaasti. Tienpäällysteissä on talven jäljiltä halkeamia ja reikiä sekä muita vaurioita. Tienpitäjä varoittaa vakavammista päällystevaurioista tarvittaessa. Kurussa alennettu talvinopeusrajoitus jätetään toistaiseksi voimaan päällysteen huonon kunnon vuoksi Kantatie 65:lla tieosuudella Kallionkylän ja Virtain Vaskiveden välillä.

Pirkanmaan Ely-keskuksesta muistutetaan, että ajokelit tiestöllä saattavat vaihdella vielä paljonkin tienkohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka talviajan nopeusrajoitukset poistuvat, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita huomattavasti. Urautuneissa kohdissa on vesisateella vesiliirron vaara. Kevään runsaiden lumisateiden vuoksi myös sulamisvesistä voi olla haittaa.