Viides Lahjoita ruokakassi jouluksi -keräys käynnissä

0
666
Tänä vuonna kerätään sekä ruokakasseja että hygieniakasseja. Lahjoitukset jaetaan diakonian vastaanotolla ajanvarauksella. Keräystä osaltaan organisoinut Kirsti Kontteli toivoo, että ensi vuonna joku tuoreempi voisi ottaa keräyksen käynnistysvastuun itselleen. –Luovutan viestikapulan mielelläni seuraavalle puuhahenkilölle.

Kurun kappeliseurakunnan kanssa yhteistyössä järjestetään tänä vuonna jo viidennen kerran Kurun alueen vähävaraisille ruokakassikeräys. Idea sai alkunsa viisi vuotta sitten. Keräyksen käynnistäjä Kirsti Kontteli tajusi, ettei hyvän tekemistä tarvitse aina suunnata omaa asuinaluettaan kauemmaksi. Hänen mukaansa yksin auttaminen on hyvin rajallista, mutta entisen Kurun kunnan alueella yhteisöllinen auttaminen on onnistunut jo useana vuonna. Neljänä edellisenä vuonna kasseja on lahjoitettu vuodesta riippuen 20–36 kappaletta. 

– Kun jokainen, joka haluaa tuoda jouluiloa vähävaraiselle, osallistuu, kasseja kertyy mahdollisimman monelle tarvitsevalle.

Tänä vuonna ruokakassin sijaan tai sen ohella voi lahjoittaa myös hygieniakassin. Keräys on tänä vuonna erityisen tarpeellinen, koska elinkustannukset ovat nousseet.

Ruokakassiin on hyvä kerätä hyvin säilyviä tarvikkeita, esimerkiksi pastaa tai riisiä, vihannes- ja hedelmäsäilykkeitä, liha- ja kalasäilykkeitä, kuivattuja ateria-aineksia, jauhoja ja jauhoseoksia, näkkileipää ja hapankorppuja, ruokaöljyä, kahvia ja teetä, hilloa, sokeria, hunajaa, pähkinöitä, mysliä, hiutaleita, pussismoothieta. Vaikka kasseja kerätään jouluksi, ei kassin tarvitse sisältää juuri jouluherkkuja.

– Jokainen voi lahjoittaa sellaisen kassinsisällön kuin itselle sopii. 

Hygieniakassiin on taas järkevää kerätä esimerkiksi shampoota, hoitoainetta, hammastahnaa, hammasharja, ja saippuaa. 

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla vaikka vain yksittäisiä tuotteita tai elintarvikkeita. Seurakunnan toimesta sisällöt käydään läpi ennen jakelua, joten lahjoituksen ei tarvitse olla kokonainen kassillinen, vaan yksittäiset tuotteetkin päätyvät lopullisessa jaossa tarvitsijoille. Lahjoitukset jaetaan diakonian vastaanotolla ajanvarauksella.

Ruoka- ja hygieniakasseja voi tuoda tästä päivästä lähtien aina 1. joulukuuta kello 20.00 asti suoraan Kirsti Konttelille.

Seurakuntatalolle kassin voi tuoda maanantaina 28.11. ja 5.12. kello 17–19 tai keskiviikkona 30.11. kello 10–13. Sunnuntaina 11.12. kello 10.00 alkavan jumalanpalveluksen yhteydessä kassilahjoituksia voi tuoda kirkon eteiseen.