Koop Arposen joulukonsertti juhlistaa Aurejärven kirkon 100-vuotispäivää

0
281
Aurejärven kirkko 6.12.2023, kuva: Elina Riitijoki.

Aurejärven kirkko valmistui vuoden 1923 lopulla, jolloin siellä pidettiin ensimmäinen joulukirkko. Taistelijan talo-palveluyhdistys järjestää kirkon juhlavuoden alkajaiksiksi yhdessä seurakunnan kanssa joulukonsertin lauantaina 16. joulukuuta kello 17. Ovelta saa vielä ostaa lippuja. Alle 13-vuotiaat pääsevät konserttiin ilmaiseksi.

Koop Arponen & Flute of Shame viettää samalla Aureen kirkkokonserttiensa 10-vuotisjuhlaa, koska esiintyivät täällä ensi kerran jo vuonna 2013. Tämänvuotisella joulukonserttikiertueellaan bändi on nelimiehisenä, kun uusi muusikko viuluineen ja kitaroineen on paikalla.

Koop Arponen & Flute of Shame Vihdin kirkossa 9.12.2023, kuva Leena Ikonen.

Joulukonsertissa kuullaan perinteisiä joululauluja, Koopin omia sävellyksiä ja bändin omia sovituksia muutamista moderneista klassikkokappaleista, suomen kielellä myös muutama.

Koop Arposella on seudulla paljon jo tutuksi tullutta niin sanottua kantayleisöä, joka vuodesta toiseen saapuu pitkienkin matkojen takaa nauttimaan musiikillisesta joulun tunnelmasta erämaakirkossa.

Aina on tullut uusiakin, kaikenikäisiä kuulijoita paikalle. Karismaattiinen Koop Arponen kohtaa bändinsä kanssa konserttiväen joka kerta lämmöllä ja suurella sydämellä. Se on yksi suosionsa salaisuus korkeatasoisen musiikkiesityksensä lisäksi. 

Kyläyhdistys tarjoaa konserttiväelle joululahvit JussiMatin baarissa kirkon jälkeen ja bändikin vielä voi musisoida muutaman biisin jatkoksi. 

Aloitetaan siis juhlavasti joulukonsertilla kyläkirkon satavuotisjuhla. Seurakunta järjestää satavuotisjuhlan vasta 9. kesäkuuta 2024, koska kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1924.

Anne-Maija Kivimäki