Koulunaloitustunnelmia Parkkuusta

0
366

Seitsemänvuotiaan Atte Nurmen kesä on kulunut kalastellen, uiden, pyöräillen ja trampoliinilla pomppien. Elokuun 9. päivänä Nurmi aloitti peruskoulun 1. luokan Kurun Yhtenäiskoulussa Parkkuun vanhalla kyläkoululla.

– Penaali, kynät ja teroitin on ostettu sekä eskarireppu kaivettu esiin. Sain myös puhelimen, kertoo Nurmi.

Koulun aloittaminen ei Nurmea suuremmin jännitä.

– Kiva mennä ja nähdä kavereita. Osaan jo vähän lukea ja laskea, ja tunnen numeroita.

Atte Nurmi on yksi tällä viikolla koulunsa aloittaneista. Kesällä hän pääsi käymään kalassa.

Ekaluokkaisia on alkavana lukuvuotena 26 oppilasta. Opettajia luokalla on kaksi.

Nurmen äiti Anna Tienari kertoo, että on ollut kuin lottovoitto, että lapset saavat käydä Parkkuun vanhaa koulua, johon koulumatka on noin 700 metriä.

Tienarin vanhempi lapsi Aake Nurmi on nyt viidennellä luokalla.

– Koulun jälkeen, kun me vanhemmat olemme vielä töissä, pojat voivat mennä vaikka mummun ja papan luokse ihan tuohon koulun viereen, iloitsee Tienari.

Uusi lukuvuosi aloiteltiin hyvin tiiviissä tunnelmissa tilojen suhteen. 

– Jokainen neliö on käytetty kaikissa toimipisteissä, että oppilaat saadaan mahtumaan, kertoo Kurun yhtenäiskoulun rehtori Mari Liukonsuo.

Parkkuun vanhalla kyläkoululla opiskelevat 1–6 -luokkalaiset, ja Tredun toimipisteellä 7–9-luokkalaiset. Vanhan yhtenäiskoulun paja-rakennus sekä urheilutalo ovat myös aktiivisessa käytössä.

Rehtori Liukonsuon kiireiset työpäivät ennen koulun alkua täyttyivät muun muassa uuden koulusihteerin ja uusien opettajien perehdytyksellä, tilojen järjestelyillä sekä yli 100 oppilaan koulukyydin organisoinnilla. Koulukyydeistä Kurussa vastaa pääsääntöisesti edelleen Ylitalo Yhtiöt Oy. Parkanon suunnalta oppilaita kuljettaa Lamminmäki Oy.

Kurun Yhtenäiskoulun alkavaan lukuvuoteen rehtori Liukonsuo toivoo perheiltä ja muiltakin edelleen ymmärrystä haastavassa tilanteessa. Sijaispula on edelleen suuri. Rehtori pyytääkin esimerkiksi alan henkilöitä ja alaa opiskelevia olemaan rohkeasti yhteydessä.

– Kaikkemme teemme, että oppilailla ja henkilökunnalla on hyvä olla, kiteyttää Liukonsuo.