Nysse siirtyi talviaikaan, ikäihmisille kuljetuksia harrastuksiin

0
308
Kesä on ohitse. Nyssen aikataulukausi vaihtui kuluvan viikon maanantaina.

Nyssen talvikausi alkoi kuluvan viikon maanantaina 7. elokuuta, jolloin vaihtuivat pääosin kaikki aikataulut ja kesätauolla olleet linjat palasivat liikenteeseen. Linjastoon on tehty useita reittimuutoksia, ja huomioon on otettu myös marraskuussa 2022 kerätty asiakaspalaute.

Kaiken kaikkiaan kesätauolla olleet linjat 15A, 40D, 44, 47, 65A, 66, 72, 77, 77X, 78, 78X, 79 (Nokia – Pirkkala), 84A ja 85A palasivat liikenteeseen heti kauden alussa, ja peruskoulujen alkaessa liikennöinnin aloittivat niin sanotut koululaislinjat 37, 37X, 39, 46, 46J, 49 (Orivesi – Eräjärvi), 56U, 57U, 67, 75U, 85U, 86, 86X ja 87U. Linja 63 Valkeakoski–Lempäälä aloitti jo 1. elokuuta. Linja 85 liikennöi Ylöjärven ja Kurun välillä, ja linja 85A käy Parkkuussa. U-liikenteen palvelun suunnittelee ja järjestää ulkopuolinen toimija. 

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päätti talvikauden palvelusta tammikuun kokouksessaan. Nyssen talvikausi päättyy ensi kesänä, sunnuntaina 2. kesäkuuta 2024.

Palvelubussit siirtyivät syysaikaan 7. elokuuta

Kaupungin palveluliikenteen syksyn aikataulut tulivat voimaan maanantaina 7. elokuuta. Palveluliikennettä ajetaan kolmella pikkubussilla, joiden toiminta-alueet ja -ajat vaihtelevat eri päivinä. Palveluliikenteessä matka tilataan aina etukäteen auton kuljettajalta soittamalla suoraan autoon viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 8-15.

Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka on erityisesti kohdennettu niille, joille tavallisella bussilla liikkuminen on hankalaa. Kuljettaja suunnittelee ja aikatauluttaa tarkemmat reitit tilausten perusteella. Kuljetukset vaativat toteutuakseen useamman asiakkaan. Matkan voi maksaa Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen matkakortilla, mobiililipulla tai ennakkoon ostetulla kertalipulla.

Ikäihmisille asiakaskuljetuksia harrastuksiin

Kurulaisten ikäihmisten hyvinvointia edistetään mahdollistamalla asiakaskuljetuksia harrastustoimintaan ja asiointiin. Kyseiset kuljetukset kohdennetaan ensisijaisesti niille ikääntyneille kurulaisille, joilla ei ole muita kuljetusmahdollisuuksia.

Asiakkaalla voi olla saattaja mukana, kun se on saattamisavun näkökulmasta perusteltua. Asiakaskuljetuksia ei voi käyttää terveydenhuoltoon liittyviin matkoihin, eikä niitä toteuteta pyhäpäivisin. Asiakaskuljetuksista vastaa Ylitalo Yhtiöt.

Kuljetuspäivänä asiakaskuljetuksille Kurun alueella toimii torstai, jolloin kyytejä ajetaan kello 8 ja 16 välillä. Parillisten viikkojen perjantaisin toteutetaan asiointimatka Elovainioon. Lähtö tapahtuu kello 10 Matkahuollontien pysäkiltä (Seuratalon pysäkki, entinen matkahuollon piha). Asiointi-aikaa Elovainion ostosalueella on noin 2 tuntia, ja paluukyyti lähtee takaisin Kuruun noin kello 13.

Ensi viikon perjantaista 18. elokuuta lähtien toteutetaan parittomien viikkojen perjantaisin harrastusmatka Ylöjärven uimahallille. Suunnitellun aikataulun mukaisesti lähtö tapahtuu kello 10 Matkahuollontien pysäkiltä (Seuratalon pysäkki, entinen matkahuollon piha). Uintiaikaa on noin 2 tuntia. Paluulähtö tapahtuu hallilta noin kello 13.

Kaikille matkoille tulee ilmoittautua etukäteen. Kuljetus tilataan etukäteen soittamalla suoraan autoon (p. 044 088 4008) viimeistään vuorokautta ennen kuljetusta.

Yllä kuvatut asiointi- ja harrastusmatkat ovat kurulaisille yli 65-vuotiaille ikäihmisille maksuttomia.