Kurun kirkon urkujen restauroinnin 10-vuotisjuhlakonsertti sunnuntaina

0
372
Kanttori Eija Multanen ja Kurun kirkon urut. Arkistokuva.

Tulevana sunnuntaina 9. heinäkuuta pidetään Kurun kirkossa upeiden Kurun urkujen kunniaksi konsertti. Urkukonsertin keskeisiä teemoja ovat juhla ja rukous. Nuoren polven urkutaiteilija Irina Vavilova soittaa konsertissa suomalaisen ja ranskalaisen urkukirjallisuuden helmiä.

Kurun kirkon urut peruskorjattiin vuonna 2013 Urkurakentamo Veikko Virtasen toimesta, ja sitä ennen ne olivat soittamatta 20 vuotta. Alkujaan urut hankittiin vuonna 1894, ja soittimen rakensi Bror Axel Thulé.

Restauroinnin kunniaksi on pidetty aikaisemminkin juhlakonsertteja. Kurun kirkossa soi muutama vuosi sittenkin, silloin heinäkuun ensimmäisenä päivänä, kun urkujen restauroinnista oli kulunut viisi vuotta. Urkujen käyttöönottokonsertin soitti vuonna 2013 Esa Toivola, joka soitti myös urkujen kesäisen “5-vuotiskonsertin”. Toivola on tunnettu urkutaiteilija, jonka vauhdikkaita ja viihdyttäviäkin urkukonsertteja on kuultu ympäri Suomea. Kurun konsertissakin perinteisen Bachin ja Merikannon urkumusiikin seassa kuultiin kesäisiä yllätyksiä.

Urkukonsertti Kurun kirkossa sunnuntaina 9. heinäkuuta kello 15.00. Tilaisuuden järjestää Kurun kappeliseurakunta.