Rihtenperän silta uusitaan Parkkuuntiellä

0
1087
Nykyinen ja nyt jo huonokuntoinen Rihtenperän puinen palkkisilta. Kuva: Pirkanmaan Ely-keskus.

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uusii Ylöjärvellä Rihtenperän sillan. Siltatyön ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan kiertoreitille.

Vuonna 1969 rakennettu, puinen ja painorajoitettu Rihtenperän palkkisilta puretaan, ja paikalle rakennetaan uusi teräksinen putkisilta. Siltapaikka sijaitsee Ylöjärven Parkkuuntiellä (maantie 3313) 1,6 kilometriä kantatie 65:n liittymästä etelään. Rakennustöiden ajaksi tie joudutaan siltapaikalta sulkemaan ajoneuvoliikenteeltä, mistä koituu liikenteelle haittaa.

Rihtenperän sillan uusimisen vuoksi liikenne ohjataan kiertotielle. Kyltti tiedottaa maastossa alueen asukkaita ja tiellä liikkuvia jo asiasta. Siltapaikan on määrä olla suljettuna ajoneuvoliikenteeltä 17.7. kello 06.00–23.7. kello 16. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on siltapaikalla ylitysmahdollisuus. Kuva: Sanna Ahonen

Liikenteen käytössä Länsi-Teiskon ja Parkkuun välillä on kiertoreitti Piuharintien (maantie 3313) ja Uusi-Kuruntien (kantatie 65) kautta. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä on siltapaikalla ylitysmahdollisuus.

Kiertoreitti kulkee Piuharintien kautta. Kartta: Pirkanmaan Ely-keskus.

Rihtenperän sillan uusiminen sisältyy Pirkanmaan vuoden 2023 puusiltaurakkaan, jossa ELY-keskus uusii kaksi siltaa Ylöjärvellä.

Urakoitsijana toimii Ylöjärven Kiviset Oy. 

Aikaisemmin uutisoitua: Rihtenperän silta kunnostetaan Parkkuussa Kurun Lehti nro 22/2023, tilaajat voivat lukea lisää tästä.