Reseptivinkki: Helppo ja nopea mustikkapiirakka

0
800
Tämä mustikkapiirakka valmistuu nopeasti, ja siihen voi käyttää halutessaan valmista kauramurotaikinaa. Täytteeseen ei tule paljon sokeria, halutessaan sitä voi oman maun mukaan lisätäkin.

Kesäinen mustikkapiirakka valmistuu nopeasti helpolla ohjeella. Hyödynnä halutessasi kaupan valmista piirakkapohjaa tai tee pohja itse.

Pohja:

1 pkt kauramurotakinaa

tai

125 g voita

1/2 dl sokeria

1 muna

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

4 dl pikakaurahiutaleita

Täyte:

3 dl mustikoita

2 dl kermaviiliä

1/2 dl sokeria

1 muna

2 tl vaniljasokeria

Ohje:

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nämä voi-sokeri-muna-seokseen.

Mikäli käytät valmista taikinaa, noudata pakkauksen ohjetta.

3. Voitele piirakkavuoka (halk. n. 28cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Levitä mustikat pohjan päälle.

5. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Mustikkapiirakan kuva ja resepti: Saija Latvala

Jaa oma kesäinen suosikkireseptisi muillekin jaettavaksi, lähetä se kuvan kera toimitus@kurunlehti.fi