Taidenäyttely Kahdestaan Kurun kirjastossa

0
372
Irma Hakalan teos Postilaatikkobongarin näkymiä. Kuva: Anne Kantojärvi-Kapee

Saavuin sattumalta paikalle, kun kurulaiset taiteijat Terhi Lepokorpi ja Irma Hakala olivat juuri saaneet valmiiksi taidenäyttelynsä Kurun kirjaston lukusaliin. Sattuma oli muutenkin läsnä, sillä ”pukukoodiksi” oli sattumalta valikoitunut samanlaiset mekot. 

Molemmilta taiteilijoilta on näyttelyssä kolmetoista maalausta, Hakalan maalaukset on vesiväritöitä ja Lepokorven öljy-, akvarelli- ja akryylitekniikoilla maalattuja.

Terhi Lepokorven ja Irma Hakalan näyttelyyn voi tutustua Kurun kirjaston lehtilukusalissa 30. heinäkuuta saakka.

Yhdentoista postilaatikon rivistä alkunsa saanut postilaatikkobongaus on Hakalan osalta näyttelyn päätyö, ja siitä kaikki alkoi. Erilaisia postilaatikkoryhmiä tuli vastaan muuallakin Kurussa kulkeissa, ja niin nekin päätyivät maalauksiksi, joista voi löytää oman laatikkonsa. ”Hienot” postilaatikkorivit on tarkoituksella jätetty pois. 

Lepokorpi maalaa myös esimerkiksi eläinaiheita, mutta tähän näyttelyyn valikoitui ainoastaan kukka-aiheisia maalauksia. 

Lepokorven teos Omenapuun kukkiva oksa, öljy.

Molemmat taiteilijat ovat harrastaneet maalausta ihan lapsesta saakka. Oppinsa he ovat hankkineet erilaisilla kursseilla.

Lepokorpi kertoo olleensa muun muassa Marja-Liisa Pitkärannan, Kirsti Koron ja Yrjö Mustosen opissa, ja Hakala puolestaan Unto Liettyän, Pauli Vikmanin, Alpo Keturin ja Elli Kivistö-Rahnaston opissa. 

Näyttelyyn voi käydä tutustumassa 30. heinäkuuta saakka. Paikan päältä löytää myös molempien taiteilijoiden yhteystiedot, mikäli herää ajatus ostaa jokin työ.

Anne Kantojärvi-Kapee